Isnin, September 21

this wat we called "toratora" and suddenly she asked me wat the fish is dat?

RAYE 2009/ 1430H

tetibe aku rase mcm nak mengulas momen-momen raye tahun ni.. bagi aku, raye tahun ni rase sedikit tak kene la..semacam kurang meriah. time berkumpul satu family kat umah tok wan, just ade dua family je yang hadir. 2 out of 7..bukan sikit ok? 5 family tak hadir! patutla rase macam kurang..ekceli, bukan la tak hadir, cume diorang tak dapat sambut first raye kat sini je. masing- masing ade satu lagi kampung. so next turn diorang sambut kat sini pulak.


ni gamba family aku, amacam? kachak x aku berbaju melayu? wahaha



ni plak pic family mak ngah aku ngan atuk and nenek. atuk aku sangat kewl kan? kaen plekat saja di hari lebaran ini..



atuk and nenek aku. aku panggil diorang embah n uwe (name panggilan jawe untok atuk and nenek kut..aku pon tak tau, sebab dari kecik memang dah biase panggil)




mesti korg tertanye-tanye sape ni kan? hoho..ni la unyang aku (aku panggil die "yot" singkatan untuk buyut kut). masih lagi sehat dan kuat. tengok tu, siap posing maut lagi. hehe.

------------------------------------------------------------------------
dah puas beraye ngan atuk belah ayah, kitorang beraye belah mak aku pulak. tak de la jauh mane pon, jalan kaki sampai. seyes! sebab dua-dua belah atuk aku tinggal satu kampung. wakaka. so, ayah ngan mak aku tak berebut nak balik kampung sape dulu tiap kali raye.

sampai kat umah nenek aku tu, memang dah agak riuh dah. haa, yang belah mak aku ni. anak-anak die sume turun padang. kire kehadiran penoh la. 6 out of 6. hoho



tengok-tengok..betape riuh rendahnye suasane. ni baru tunjuk separuh je (lagi separuh belakang kamera)



ni pic nenek aku bersame cucu-cucunye. (aku tak der plak time tu pasal ade orang kol)



haa..ni paling mahal. gamba sume orang posing kenang-kenangan kat depan umah nenek. (oh, ade sorang missing, sepupu aku yang kecik. beliau sangat anti dengan kamera)


raye tahun ni. boleh kate agak sederhane la. family aku tak de belanje besar-besar sangat. kueh raye pon biase-biase je. oh. sedikit special raye kali ni, member baek aku kembali berhubung! hoho..agak terkejut sikit. (sikit je la, sebab aku dah dapat hidu bau-bau die nak buat suprise..wakaka...so try next time la ang nak terkejutkan aku lagi yekk??? hoho)

2 ulasan:

nosebleeding berkata...

bahaha. baju raya ang ngan langsir belakang tu serta dinding berhampiran-nya cam tak jauh beza dowh. hahaha

NurulAini berkata...

Time ni suweet 20 lagi kan, pape pon wafiy ngan musfirah comels~~