Ahad, September 13

muram..

hari ni adelah hari muram aku, ntah nape ntah. start dari malam tadi lagi. tak tau ape yang tak kene. men futsal tak kene, maen dota tak kene, maen cs pon tak kene. pendek kate, sume serba serbi tak kene. pasai pa tah? (haa kan dah kuar bahasa kedah..cett). hmm, bangun pagi sahur pon serba tak kene. ye la, bangun-bangun ingat ade bende nk makan, tengok-tengok ader air kosong je. (kes lupe beli makanan sahur..wakaka) terpakse la bersahur dengan air kosong dengan kurma. jadi la tuh. kire cukup syarat la.

pagi meneman jiran membeli baju raye. agak teruja gak la. teruja bukan ape. saje nak kuar pegi town JB carik hadiah untuk si die..haha..sampai-sampai dekat cs ( bukan Counter Strike..City Square ok?) punye la ramai manusie..ingat kan orang melayu yang ramai (al-maklumlah minggu-minggu akhir tok blanje raye) ghupenye apek-apek ngan amoi-amoi cine yg berkeliaran..duh...kalo berkeliaran je tak pe..ni sume stok pegang air pepsi, airskrem McD..memang menggugat iman betul..naseb baek la puase..kalo tak..dah lame aku sebat satu..panas beb pagi tu!

jalan punye jalan tambah pusing punye pusing..jiran aku tu dapat la sumua benda yang die carik, jaket kulit + kadigen + v-neck tshirt = rm 200 gak la die belanje, aku cume mampu melihat je la. nak beli takut lari bajet pulak.. kat bank tinggal berape je... kalo sebab bukan bulan pose, aku rase dah tinggal habuk kot akaun tu..haha..

aku plak tak tau nak beli hape..tujuan sebenar kuar nak beli ubat gigi je..tapi rase macam lawak la pulak pegi jauhjauh lepas tu beli ubat gigi..macam la kat minimart utm tak der jual..pusing- pusing sekali ternampak la kedai souvenir..ade gak la bende aku berkenan..memandangkan aku sangat la jarang membeli souvenir..aku pon rembat la satu..(oit-oit aku bayo..bukan curik ok)..

dlm pukul 5 selamat la sampai kat kolej..hoho..


eh? tapi ape yang muramnye?


hmm..ntah..aku dah lupe..len kali la sambung..


p/s: mengharap pelangi kembali berseri..

10 ulasan:

hantu berkata...

beli suvenir ape tu??

jigsaw berkata...

aku ulangi, fasa itu adalah stended bro.

Acid berkata...

haha..xabes2 ngan meta fasa ang toh...kih3..weyh..tgk man u men x smlm?

jigsaw berkata...

tgk ah. tp kt umah ja. mcm tgk kt umah mayat!
hah

Acid berkata...

haha...mesti xder prasaan time sape2 skor kn? wakaka..aku pon xdpt tgk...member2 byk yg blik..huuhu

jigsaw berkata...

aku tepuk tgn slow2, disusuli jeritan batin yang bermaksud 'GOAL!!'. seram sejuk woo nak jerit kuat2. haha

Acid berkata...

haha..aku sgt bersimpati duh..sat..rabu ni agak2 ade match tk?

Lionel Azry berkata...

lu nak mati kot?
selamat menyambut ramadhan terakhir :P

Acid berkata...

haha...siott anda! slamat mnyambut raye gak..tobat la cpt2...smpena bulan pose ni masih ade..wakaka

Precious berkata...

Hah .. itu lah! Itulah topik n3 saya esok pagi. Non Muslim mengunyah2 terang2an depan org pose .. x derk perasaan langsung!!
Err .. boleh tlg tak? I see you follow Kak Fynn Jamal. Kalau sudi, plz calunkan fynn utk weblog popular 1malaysia. Your cooperation is highly appreciated. Tenkiu!!