Sabtu, September 5

kisah kueh keria dan air kelapa..

maaf jika tajuk post ini membuatkan korang tergugat iman di bulan pose ni. aku sekadar mahu berkongsi cerita yang aku dengar dari member aku balik dari bazaar petang tadi. kisah nye macam ni..

aku baru balik dari bazaar kire-kire dalam kul 7 la..(hasil tangkapan: nasik ayam penyet dengan air kelape..dah tak tau nak beli ape..tu je la yang aku sebat.)..mase on the way balik bilik aku nampak la member aku ni johny deep (bukan name sebenar) tengah termenung kat ruang rehat blok aku..aku pon saje-saje la tegur die...

p/s: sume perbualan dalam bahasa omputeh

"hoi, johny! tak pegi bazaar ke?"

"hmm..takla.. takde mood..."

"hekeleh..takder mood kunun...ang nak pegi bazaar buat pe? ang bukannye pose pown!..wakaka"

"ciss..tak gune ko acid..aku serius ni"

"loh..apehal ang ni? anak kucing ang mati ke?"

"tak der la...baru lepas gadoh ngan awek aku..."

"hekeleh...biase la tu gado...tu pon nak moody-moody ke...ang gado pasai pa?"

"tak der la...awek aku tu..die nak pegi keluar dengan laki laen.."
p/s: awek johny deep ni ader kat luar negare, johny deep tak layan awek melaysia.

"kuar pegi mane? berdue je ke?"

"mane la aku tau..."

"sape suh ang tak tanye die bongok! hah amik ang satu..kih3...lek la..die kuar dengan laki len...ang pon kuar la dengan laki len gak"

"kepale hot anda! aku straight beb!"

"tak der la bahalul..pegi la enjoykan diri ang gak..tak yah la nk moody-moody macam ni"

"mane aku bukannye moody...aku risau duh"

"risau nape? risau awek ang toh curang ka? ang tak pecaye kat die ka?"

"bukan aku tak pecaye kat die, aku tak pecaye kat laki yang die kuar toh..plus-plus laki tu bukan aku kenai...zaman sekarang dasyat beb.."

"heh..rilek..kalo awek ang pandai jage diri, insyaallah sume selamat"

"ko ni cakap camtu kat aku..macam la aku ni islam.."

"tak der la..bunguk la ang ni..point aku kat sini..kalo awek ang tu dah memang hati die kat ang and takde ngade-ngade ngan laki tu..nothing will happen"

"hmm...memang la...aku macam serbe salah sebenarnye..ye la..kalo aku tak bagi die keluar..aku bukan nye leh balik teman die keluar...tiket flight balik US mahal beb.."

"aku dah tak paham dah...apehal pulak ang cakap pasal serbe salah pulak ni? sah-sah la ang ni tak paham ape yang aku cakap tadi..adoi"

"eh bukan ye? haha..sori la...aku sebenarnye just cakap pe yang terbuku di hati"

"pe pe je la labu...ader je alasan ang..cess..."

"haha..jangan la mara acid...heh..ko beli ape tu?"

"nasik ayam penyet dengan air kelape"

"ooo..tak beli kueh kera ke?"

"kueh kera? kueh ape pulak tu? tak pernah aku dengar pulak?"

"ala..kueh yang macam tayar tu..lepas tu ader gule atas die.."

"kueh keria la dol! bukan kera..adoi"

"aha..kueh tu la aku nak cakap tadi...hehe...ang tak beli ke?"

"tak beli la...semalam aku dah beli..lagi pon ari ni macam tak bernafsu pulak nak beli kueh"

"ooo...tak pela...eh? tu macam bunyik azan tu...pegi la buke cepat..sunnah kan buke awal-awal?"

"hekeleh..tawu pulak ang yer?..haha...ok la..aku gerak dulu..."

8 ulasan:

jigsaw berkata...

lu jangan skali-kali nama depp, milik aku tu. cis!! seb baek eja salah. haha

ok,aku x paham motif kisah nih. sila terangkan.

Acid berkata...

hehe..xder pape dowh...
skadar menghilangkn busan stelah berbuke...
nanti la aku terangkan isi kandungannye kat ang...hoho

jigsaw berkata...

aku faham, rasanya. tapi aku nak dengar versi ori dari ko. kita buat sistem barter nanti. bila mau buat?

Acid berkata...

hehe..tunggu la aku dtg sane..
pas tu kte xchange...hoho

jigsaw berkata...

haha...
kemas... nanti kita sembang kemas laen. hahaha

Acid berkata...

kemas? ni peribahase bru ke dowh?

jigsaw berkata...

xah. tu singkatan bagi tabika kemas. hahaha

hantu berkata...

heh....apekah...heh....