Isnin, Januari 31

Serius. keadaan di egypt memang boleh buat aku cemas!



Salam Ariff, saya Nadia, a student in Egypt.
Ariff, kini saya berada di Malaysia kerana pulang untuk winter break, but when I got home, the condition in Egypt somehow got worse about the Hosni Mubarak thingy. Ramai yang sangka keadaan kat sana adalah okay, mengikut kata Jabatan Penuntut Kaherah Mesir dan Kedutaan Malaysia di sana, but there are parts that they don’t know:
Di tempat saya Mansoura, people got killed on the streets, houses are getting robbed and they are aiming to attack Malaysian students. There are about 6000 prisoners on the streets! Pelajar kita di Alexandria dirogol, airport dibakar dan anggota polis tidak lagi menjalankan tugas mereka.
Kita memohon supaya kerajaan Malaysia memandang serius hal ini. Bukan sahaja di Mansoura, malah di seluruh Mesir keselamatan rakyat kita terancam.
Segala update berkenaan keadaan di sana boleh dibaca melalui blog Krisis Mesir, Nasib Pelajar Kita
Jika ada cadangan di luar sana untuk membantu kami mendapatkan perhatian kerajaan Malaysia, sila hubungi Nurul Nadia Binti Md Zin di 017-3193923
Atau melalui:
Facebook: Nuvul Nadiva Dizavch
Twitter: DyyaDizarch
Blog: Nadia-ism
YM: nadia_mdzin2001@yahoo.com
Please let all Malaysians know about this. I will do the same but I need your help too especially to all the bloggers out there. May Allah save our citizens there.
- Nadia
sumber ariffshah

kenape aku cemas? sahabat baek aku ade kat sane. and what made it even worse. kawan baek aku tu perempuan! kejadah hape kalo kau tak risau. aku harap kerajaan cepat-cepat la bawak balik semua pelajar kite kat sane sebelum ape-ape yang lebih buruk jadik.

and to those who visit my blog. please pray for them.

p/s: a man's mind will very gradually refuse to make itself up until it is driven and compeleed by emergency - Anthony Throllope

6 ulasan:

aHMaDkEy berkata...

an gajah?/

wann afzan berkata...

dh ade cpu pun lmbt lg? haih....

Acid berkata...

key: ye! an gajah

wan: kemon..cpu kat u laa..aku kat umah

wann afzan berkata...

hahahahaha...angkut je ah cpu tu kemana kau g. baru ah sejati!

an GAJAH aka an najjah yg begitu sedap sekali namanya berkata...

ok ak br prasan ahmad key kutuk aku.neway utk sekian kali nye.betarikh 26mac setelah ak blik egypt blik br ak bc post ko ni.sengal kau.da riso tu bkn nk bg duit beli tiket.ahhh!hahaha

Acid berkata...

haha. byk cantik muke ko? kalo aku anta duet kt ko. sape nk anta duet kt aku?