Selasa, Mac 29

GG

Gaduh-gaduh [bukan kueh gaduh-gaduh]


korang suka tak bergaduh? aku rase semua orang tak suka bergaduh. well, human nature, mestila tak suka kan? tapi yang aku maksudkan bukan la gaduh bertumbuk. I mean, quarrel or something like harsh talk may be.



yeah, i admit. aku memang jenis suka bertengkar.



tapi bukan dengan kawan-kawan. dengan semua girlfren aku. I repeat, "semua girlfren" ok. hoho, Barney Stinson everyone? I dunno, memang aku jenis tak puas hati or suka cakap maen lepas je kat orang yang aku suke. ok. tak semua la. you can judge me tho.



well of course bile sorang dah start tak puas hati, sorang lagi pon aku cakap benda yang die pulak tak puas hati. it's good you know, at least pasangan aku tu bukan jenis passive, yang terima kesalahan diorang bulat-bulat. bila dua-dua dah bagi point mestilah dua-dua tak nak kalah kan? end up kitorang pon gaduh besar-besaran.



ok, lets have an example. katekan pasangan korang lupa beli sambal belacan untuk makan tengahari tadi. then korang pon marah la sebab lupa benda yang kau suke. pasangan korang pulak mestilah ade what everybody call "ego 150cc", then dia pun bagi point untuk defend diri diorang. start with a small quarrel to small fight end up both of you did not talk for some days.



the best part is, bila dah berhari-hari tak bercakap, mestilah rase rindu kan? then mestilah rase sayang datang balik. than that time, korang dua pon sadar how silly you are, fighting because of a simple thing. at the end, korang pon berbaik. live hepi ever after. the end.



my point is. bergaduh itu perlu. if not korang tak kan tawu ape pasangan korang tak suka or ape kesalahan yang korang dah buat. Dun you see lover become more loving after they had a fight. ok, not all tho.



well, that is the case when the fight has the heppy ending. but what if they're not?



p/s: there is no p/s for this post.

2 ulasan:

wann afzan berkata...

argh!! x suka gaduh!!!

::FAIZ FARISH:: berkata...

gaduh2 manje je... hehehehehehe