Jumaat, Ogos 13

heyri, the another story#2

jam sudah menunjukkan pukul 5.30 petang.



waktu-waktu begini memang afdal untuk bergerak ke bazaar-bazaar yang berdekatan. awal sangat? oh tidak. bagi heyri. dia mahu ke bazaar melihat juadah-juadah makanan. bukan melihat lautan manusia yang berpusu-pusu menghalang pemandangannya untuk memilih juadah-juadah nanti.



bergerak!



heyri melangkah laju. memandangkan bazaar tidak jauh dari rumahnya. jalan kaki pon dah alrite. heyri menyusun langkah dengan kemas dan jitu. sedang heyri berjalan. tiba-tiba heyri ternampak something.



oh. kumpulan gadis-gadis pun turun awal nampaknye? biasela. tanak berebut-rebut. berhimpit-himpit dengan yang bukan muhrim. sedangkan ktm pun ade coach khas untuk gadis *tibajah. bebel heyri sendirian.




eh?




"gadis mahu ke bazaar atau ke pesta? pakaianye kok tidak cukup kain?" kata heyri dalam loghat jowo dengan tiba-tiba.




dan secara tiba-tiba juga. pahala puasa heyri berkurang dengan mendadak!






p/s: selamat menyambut bulan ramadhan al-mubarak.


5 ulasan:

mikhaelahmad berkata...

tu benny n mice la cilaka. gua baca sampai habis dah kot.

wann afzan berkata...

terasa dohh..owh, aku pkai cukup kain..ngeeee~~

Acid berkata...

mat+takat ckp camtu. aku pon tawu. sah2 kat header die dh tulis. cess

wan+knape lak nk trase? ang kumpulan gadis tu kaa? haha

mikhaelahmad berkata...

serius ah aku dah penah baca. membe aku budak indonesia punya satu.

its pure bahasa pasa dekat indonesia yang diorang guna dekat town, eg;jakarta. membe aku kta, dia pun tak berapa nak faham kadang-kadang.

Acid berkata...

aku pnah nampak kartun ni kat mph. ke kat surat kabar tah. lupe.